longplayer listeningpost, sinds june 2013, ongoing

Longplayer op zolder

Longplayer in Post-

Longplayer project

Longplayer in POST-

Krimpt Kerkrade weg? Bestaat Parkstad, de vijfde stad van Nederland, straks nog? Over vijftig jaar? over honderd jaar?

POST- de informele kunstruimte in het hart van Kerkrade, Parkstad en de Euregio heeft tijdens het WMC, gedurende de hele maand juli een gast op zolder.

Die gast is het kunstwerk Longplayer. Een internationaal, preciezer globaal publiek kunstproject dat muziek, wiskunde, gemeenschap, zorg en een denken op lange termijn met elkaar verknoopt.

In de woorden van de kunstenaar: Longplayer is a computer generated musical creation from Jem Finer designed to play for 1000 years.

U leest het goed: het gaat hier om een muziekstuk met een lengte van duizend jaar.

POST- is er trots op een tijdelijke luisterpost voor Longplayer te kunnen inrichten. De hele zolder blijft verder leeg. U kunt er in alle rust luisteren. We beloven u een bijzondere ervaring.

Wij streven er naar op zijn laatst in 2020 een definitieve luisterpost voor Longplayer in Kerkrade te vestigen. Dat kan alleen maar als dat initiatief de steun krijgt van burgers, culturele instellingen en de politiek. Kerkrade en Parkstad nemen dan de verantwoordelijkheid op zich de komende duizend jaar voor Longplayer te zorgen, de komende duizend jaar de luisterpost overeind en open te houden.

Als wij een definitieve luisterpost voor Longplayer in Kerkrade inrichten geven wij daarme te kennen dat wij in ons zelf en in ons bestaansrecht geloven. Wij committeren ons er mee aan de toekomst. Het is passend en mooi dat we dat doen door onze muzikale traditie duizend jaar naar voren toe te projecteren. Kerkrade klankstad. Mijnwerkers die blaasmuziek maakten met doodverachting. Parkstad popstad met een eigen sound. Muziekverenigingen nieuwe stijl . Een wereld muziek concours.